TG Bam speelt Shopping And Fucking

Het Amsterdams Theaterhuis

TG Bam speelt Shopping And Fucking

Wanneer

donderdag 09 november    
20:30 - 22:00

Waar

Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Noord Holland, 1054 SP, NH
Kaart wordt geladen...

TG BAM met Shopping And Fucking

reserveren op http://www.tgbam.nl/shopping-fcking

Een wereld waarin alles, maar dan ook echt alles, te koop is. Een wereld waarin men consumeert vanuit een leegte, vanuit een drang om te bezitten – en hoe meer men bezit, hoe leger men zich voelt. Een wereld gericht op direct genot – meer, meer, meer en bigger, better, faster. Een gefragmenteerde wereld die razendsnel alle kanten op draait en zoveel keuzemogelijkheden biedt dat het onmogelijk is om ergens houvast te vinden.

 Laten we het een fictieve wereld noemen – een absurde dystopie – die toevallig heel erg op onze echte wereld lijkt.

 In deze wereld proberen Mark, Gary, Lulu, Brian en Robbie hun plek te bemachtigen. Ze proberen in contact te staan – met zichzelf, met elkaar en de wereld om hen heen. Hoe? Door te kopen. Ze kopen kleding die ze niet nodig hebben en waarschijnlijk nooit zullen dragen. Ze huren een luxe penthouse dat ze eigenlijk niet kunnen betalen. Ze kopen drugs. Eten kopen ze niet, dat stelen ze gewoon. Ze kopen elkaar, en verkopen elkaar weer door. Ze kopen de liefde van wildvreemden, en betalen daarvoor met xtc-pillen. Ze kopen een nieuwe familie, want de oude was aan vervanging toe. Ze kopen diepgaande gesprekken en mooie herinneringen. Ze kopen wijsheid en zingeving. Ze kopen geluk – een f*cking sh*tload aan geluk.

BORING INFO…

Mark Ravenhill wordt beschouwd als één van de grootste drie schrijvers uit de in-yer-face-theatre beweging uit de jaren ’90 van de vorige eeuw. Deze beweging bestaat uit een groep jonge toneelschrijvers wiens werk zich kenmerkt door het tonen van vulgair, shockerend en confronterend materiaal op toneel.

 Toen Ravenhill’s Shopping And Fucking in 1996 voor het eerst op toneel verscheen werd het door critici bestempeld als een pijnlijke schets van de jaren ’90 tijdsgeest, maar tegelijk ook als een toekomstvoorspelling van de 21e eeuw.