De miraculeuze comeback van Mea L. Loman door TG Muzak

Het Amsterdams Theaterhuis

De miraculeuze comeback van Mea L. Loman door TG Muzak

Wanneer

zaterdag 28 maart    
20:30 - 23:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Noord Holland, 1054 SP, NH

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Toneelgroep Muzak speelt

De miraculeuze comeback van Mea L. Loman.
Tekst: Guus Vleugel en Ton Vorstenbosch

Regie: Loes van der Staak

Spel: Helly Pollaert, Alev Kutluer, Hugo Touw, Kai Vasmel, Frances Kuijs, Emmelie van de Wall Bake, Marc Poorterman en Sander Berendsen.

De miraculeuze comeback van Mea L. Loman vertelt het tragikomische verhaal van huisvrouw Mea, eind jaren zeventig. Vroeger trad ze in haar vrije tijd op als chansonnière bij Zon en Vreugd: Een vereniging die speelt voor bejaarden en gehandicapten. Mea was de ster van de show. Maar na een zelfmoordpoging van haar zoon is ze gestopt met zingen. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en ze wil weer schitteren op het toneel bij Zon en Vreugd.

De man van Mea is inmiddels werkeloos en verbitterd, haar zoon nog steeds depressief. Haar feministische buurvrouw moedigt Mea aan om te kiezen voor een stukje zelfontplooiing, en Mea gaat ervoor.

Terwijl de spanningen thuis oplopen, gaat het ook bij Zon en Vreugd niet vanzelf. Het rommelt in de vereniging en de terugkomst van Mea helpt daar niet bij. Zowel het gezin als de vereniging vallen langzaam maar zeker uit elkaar.

De miraculeuze comeback van Mea L. Loman speelt zich af tegen de achtergrond van de roerige jaren zeventig. Een tijd waarin idealen, zelfverrijking, vrije liefde en emancipatie inmiddels zijn verworven. Een tijd waarin vrouwen dromen van meer dan het aanrecht, een glaasje sherry of de viva.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.