‘Gewoon Gelukkig’ van David Roos

Het Amsterdams Theaterhuis

'Gewoon Gelukkig' van David Roos

Wanneer

zondag 09 oktober    
20:00 - 21:30

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Noord Holland, 1054 SP, NH

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Gewoon Gelukkig

Wanneer Laura hoort dat ze is aangenomen op Harvard, lijkt het niet meer dan logisch dan dat ze die stap ook daadwerkelijk zet. Kijkend naar de toekomst wordt ze vervolgens gedwongen afscheid te nemen van alles wat haar vertrouwd is. Een belangrijke figuur in Laura’s leven is Anna, haar voormalige basisschooljuf. Anna is intussen dement geworden en woont in een verzorgingstehuis. Terwijl het vertrek naar Harvard nadert en Anna langzaam achteruit gaat, klampt Laura zich steeds meer vast aan haar demente juf.

De zestienjarige David Roos debuteert als regisseur met een voorstelling over hoe het voelt wanneer de wereld aan je voeten ligt maar je geen stap durft te zetten. Gewoon Gelukkig maakte hij met andere Amsterdamse jongeren. Zo worden thema’s als het verstrijken van de tijd en de noodzaak om altijd maar door te gaan belicht door mensen die dagelijks te maken hebben met hun eigen coming-of-age. Daarnaast verleenden ook professionele theatermakers hun medewerking.

De rollen van de volwassen personages worden op video en audio vertolkt door grote namen als Marieke Heebink, Elsje Scherjon, Elsje de Wijn en Helmert Woudenberg.

Regie en tekst: David Roos | Spel:¬†Nigel Onwuachu, Suus de Nies, Jona Thuijls, Turi van der Werf | Spel ¬†(video): Elsje Scherjon, Elsje de Wijn, Roeland Windig, Helmert Woudenberg | Spel (audio): Marieke Heebink | Regieassistentie: Cleo Mullis | Productieleiding: Justine Br√ľninghaus | Fotografie: Kevin Kwee | Mede mogelijk gemaakt door:¬†Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Zuid, AMSTA Vondelstede, ¬†Vossius Gymnasium

Reserveringen

Dit evenement is volgeboekt.