Jelle van der Meulen speelt Breivik (Fringe)

Het Amsterdams Theaterhuis

Jelle van der Meulen speelt Breivik (Fringe)

Wanneer

zondag 10 september    
20:00 - 20:50

Waar

Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Noord Holland, 1054 SP, NH

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Voor meer informatie en reserveren: http://amsterdamfringefestival.nl/programma/breivik/

Breivik

Iedereen kent het verhaal van Anders Breivik; de Noorse terrorist die met twee aanslagen in totaal 77 mensen doodde in het anders zo vreedzame Noorwegen. Zijn doel: het stoppen van de Islamisering van Europa. In de voorstelling ‘Breivik’ maakt het publiek op intense wijze kennis met de achtergrond van de massamoordenaar. In een onheilspellende en intieme setting worden maximaal 77 toeschouwers ongewild deelgenoot van zijn gruwelijke complot.

Een uitgekiend spel van donker en licht benadrukt de enorme eenzaamheid van waaruit Breivik zich heeft ontwikkeld tot de man die we allemaal kennen. Om het publiek op deze bijzonder indringende wijze aan te spreken wordt er gebruikt gemaakt van ‘silent theatre’-techniek en 3d-geluidseffecten waarvoor het publiek met gebruik van hoofdtelefoons de voorstelling meemaakt.

Jelle is muziektheatermaker- en acteur. ‘Breivik’ is zijn afstudeerproject van de Muziektheater-opleiding van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. In zijn werk legt Jelle de focus op menselijkheid en verwondering. Hij behandelt techniek als een evenwaardige discipline voor zijn artistieke projecten. Met de inzet van technische middelen weet hij het publiek op alle zintuigen te prikkelen.

Alex Molenaar is als acteur vooral bekend van zijn rol in de kinderserie Het Huis Anubis (Studio 100) en de daarbij horende theatershows. In 2016 speelde hij op Oerol in de voorstelling ‘Die Iedereen’ van Karina Kroft. Alex studeerde samen met Jelle aan het ArtEZ Conservatorium waar hij zich specialiseerde in het fysiek acteren en (klassieke) zang. Beide disciplines laat hij in ‘Breivik’ met verve zien.

Lees NOS.nl: “Anders Breivik ontmoeten? Dat kan, in Zutphen
Lees De Stentor (Blendle): “Ik verheerlijk Breivik niet