Kintsugi van Tom Jaspers

Het Amsterdams Theaterhuis

Kintsugi van Tom Jaspers

Wanneer

zondag 18 juli    
20:15 - 21:15

Waar

Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Noord Holland, 1054 SP, NH

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Tickets: https://kintsugi.stager.nl/web/tickets

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=T7GF8Y1wLCY

Voorstellingen:
Za 17-07-2021 20:15-21:15 Try out
Zo 18-07-2021 15:00-16:00 Matinee
Zo 18-07-2021 20:15-21:15 Voorstelling

Kintsugi is de Japanse traditie om gebroken porselein met gouden lijm te repareren. Zo komt komt het er niet weer als nieuw uit te zien, maar worden de breuken juist geaccentueerd. In dit muziektheatrale ritueel is Kintsugi een metafoor voor het emotioneel helingsproces dat bij traumaverwerking hoort. Hoe repareren we onszelf? Hoe gaan we om met onze pijn en die van de ander?

Tom Jaspers onderzoekt in zijn werk hoe hij met een pre-verbale stemtechniek, zonder woorden te gebruiken, de menselijke stem een verhaal kan laten vertellen. Dit combineert hij met opera- en toneelelementen (en repertoire) in nieuw fysiek muziektheater. Eerder maakte hij op deze manier ANDIAMO & EQUIVOCAL. Terugkerend thema is de politiek van het menselijk lichaam.

Tobias Kokkelmans (O-Festival) over KINTSUGI:
“Inhoudelijk is het gedurfd. De thematiek van de ‘gebroken identiteit’ wordt nietsontziend blootgelegd. Er is schoonheid te vinden in dit alles, met mededogen naar het eigen ik, zonder te verbloemen of verzwijgen”

CREDITS
Concept, tekst & regie: Tom Jaspers | Compositie: Yannick Wandel | Performers: Anne Eding, Charles Hens & Michiel Bijmans | Stemmen: Tijl Lansbergen, Bram Flick, Tom Jaspers, Pieter Tiddens & Harris Brautigam | Techniek: Guus Broere | Met dank aan: Martina Veh, Florian Hellwig, Cecile Brommer, Annemarie Reitsma & Maarten Verhoef

KINTSUGI wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.