Laleget Danza met “Tres en Uno”

Het Amsterdams Theaterhuis

Laleget Danza met “Tres en Uno”

Wanneer

zaterdag 03 februari    
20:00 - 21:15

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Noord Holland, 1054 SP, NH

Evenement type

Kaart wordt geladen...

 

nieuwsgierig?
Hierbij de link voor The Coat

Laleget Danza presenteert voor de tweede keer in Nederland, maar nu voor het eerst in Amsterdam.

 Na de succesvolle optredens van het Mexicaanse dansgezelschap in Nederland en Slowakije in 2017, is het gezelschap opnieuw uitgenodigd voor een Artist in Residency in het Herman van Veen Arts Center, waar zij op 26 januari zullen presenteren.

Het programma van het dansgezelschap “Tres en Uno” bestaat uit een duet en twee solo’s. Drie stukken van drie verschillende choreografen die op een relevante wijze samenvallen op vraagstukken van het menselijk bestaan; identiteit en de noodzaak om erbij te horen. Het duet, gedanst door Faizah Grootens en Diego Vázquez, is de nieuwste productie van het gezelschap. De solo “Slapdash”, die de beroemde choreograaf Maurice Causey voor Grootens in 2015 heeft gecreëerd, zal weer door haar opgevoerd worden. En Vázquez zal zijn succesvolle solo “False Cognate” presenteren.

Het duet “The Coat” is geïnspireerd op een jas als een metafoor van comfort, kracht en ondersteuning, die uiteindelijk in een hoofdpersoon verandert naast de twee dansers. Een object dat gerelateerd is aan bescherming en een natuurlijk schild is gerelateerd aan identiteit. Maar wat is identiteit tegenwoordig?

“Slapdash” is een zeer fysiek uitdagende experimentele solo met als inspiratie “Action painting oftewel gestural abstraction”. Dit wordt vertaald in de dans waarbij het lijkt alsof het nonchalant van aard is maar tegelijkertijd gecontroleerd. Deze twee tegenstellingen brengen de danser naar een onbekend territorium.

Vázquez danst zijn solo “False Cognate” op Piano Concerto No.2 van Frédéric Chopin, geïnspireerd op de relatie die de artiest met de bijbel heeft en de confrontaties die hij hierdoor ervaart. De solo is een persoonlijke reis die ontstaat uit verwarringen die zich kunnen voordoen tijdens een innerlijk gesprek.

Het gezelschap
Laleget Danza is in 2005 opgericht door Vázquez. Het is een ensemble van dansers en choreografen van verschillende nationaliteiten die zich in Mexico-City hebben verzameld om door middel van hedendaagse dans werk te creëren dat relevant is voor deze tijd. Op basis van hun beheersing van diverse danstechnieken en van fysiek theater heeft Laleget Danza een breed repertoire ontwikkeld, waarbij dansers verder gaan om hun eigen innerlijke werelden evenals de realiteit die hen omringt te recreëren.

 

 

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.