‘Leer’ door Theatergroep Troost

Het Amsterdams Theaterhuis

‘Leer’ door Theatergroep Troost

Wanneer

zaterdag 25 april    
20:30 - 22:30

Waar

Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Noord Holland, 1054 SP, NH

Evenement type

Kaart wordt geladen...

‘LEER’ DOOR THEATERGROEP TROOST
William Shakespeare schreef King Lear rond 1605. Het is een van zijn grootste tragedies. Op verzoek van Troost bewerkte Ewout Eggink de tekst van King Lear (William Shakespeare) ingrijpend.

Het koninkrijk van Lear is vervangen door het leerbedrijf in schoenen, tassen en jassen van LEER. Met een rundvee fokkerij in Argentinië. Huiden van eigen kweek. De dochters zijn gebleven. De oude Leer verdeelt zijn bedrijf nadat hij een wie-houdt-het-meest-van-mij competitie heeft uitgeschreven voor zijn drie dochters. Die verdeling komt niet zonder pijn tot stand en heeft grote gevolgen voor de onderlinge verhoudingen. Leer takelt in hoog tempo af. Is het Alzheimer? Het lijkt er op. De twee oudste dochters kunnen de zorg voor hun vader niet combineren met de zorg voor het bedrijf en raken steeds meer verblind door hun eigen obsessies. Zozeer zelfs dat er bloed vloeit. Veel bloed. Want slachten, dat kunnen deze dochters.

Een voorstelling waarin het gruwelijke drama in de stijl van bewerker Eggink met een hallucinerende lichtvoetigheid wordt verteld. Over de relatie tussen ouders en kinderen, over erfenissen, en over de genadeloze aftakeling die ons allen in meer of mindere mate ooit zal treffen.

Eggink bewerkte al eerder voor Troost, bijv Macbeth in 2004. Deze MAC werd toen geselecteerd voor de Theater4daagse in Maastricht.

TEKST EN REGIE Ewout Eggink SPEL Lucas Smulders, Lilian Korzilius, Bregje Hermans, Marije Tekstra, Thijs Sanderink, Gersom Kremer, Michel Hueber, Davey Raabe PRODUCTIE Ria van Aelst, Gerda van Cappellen TECHNIEK Pyet van Brink FOTOGRAFIE Annemiek van der Kuil | PhotoA
MET DANK AAN Slagwerkgroep Bovenkerk 
Speeldata 2015

DATUM PLAATS AANVANG LOCATIE RESERVEREN
za 18 april Amsterdam 20:30 Het Amsterdams Theaterhuis hier voor elke dag
zo 19 april Amsterdam 15:00 Het Amsterdams Theaterhuis
do 23 april Amsterdam 20:30 Het Amsterdams Theaterhuis
vr 24 april Amsterdam 20:30 Het Amsterdams Theaterhuis
za 25 april Amsterdam 20:30 Het Amsterdams Theaterhuis
zo 26 april Amsterdam 15:00 Het Amsterdams Theaterhuis

Wil je helpen deze voorstelling financieel mogelijk te maken? Wordt dan nu Vriend van Troost.
Voor € 25 per jaar steun je ons en krijg je in ruil o.a. een gratis drankje bij elke voorstelling.

RESERVEREN

Leer wordt mede mogelijk gemaakt door:

Spui 18-20, Amsterdam