Noorder Licht speelt ‘Samenland’

Het Amsterdams Theaterhuis

Noorder Licht speelt 'Samenland'

Wanneer

zondag 11 september    
17:00 - 17:50

Waar

Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Noord Holland, 1054 SP, NH

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Reserveren in info via:  Amsterdam Fringe

SAMENLAND

Lapland. Vierentwintig uur. De zon die nooit meer onder gaat en het oorverdovende geluid van duizenden muggen. In een trekkershut zijn twee onbekenden gedurende een grillig etmaal aan elkaar overgeleverd. De idealistische Stine is op zoek naar de laatste oerman van Europa. Haar zoektocht wordt onderbroken door een midzomernacht met Joris; een nuchtere wetenschapper die kampt met slaapproblemen.

Noorderlicht Producties speelt Samenland. Een muzikale reis binnen de muren van een trekkershut. Op een plek waar de zon niet onder gaat maakt het licht de natuur lyrisch. Daar schudt het getrappel van duizenden rendierhoeven de aarde wakker.

Dit is het land van de Sami. Hun kiem heeft het gered op een bodem waar alleen de sterkste stand houdt. Hier weet men: ik besta. Maar in een landschap dat zo hard leeft, blijkt de slaap moeilijk te vatten.

Regie & Concept: Isabel Meloen Tekst: Marron Das Spel: Huib Cluistra, Emma  Pelckmans Muzikale compositie:  Rogier Bosschaart Muziek: Rogier Bosschaart, Mees van Warmerdam Dramaturgie: Merel van Huisstede Scenografie: Simone Eggen Productie: Noorderlicht Producties Fotografie: Casper Koster

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunsten

Reserveren in info via:  Amsterdam Fringe