Reclaiming the Goddess door Project Zahira – Fringe Festival

Het Amsterdams Theaterhuis

Reclaiming the Goddess door Project Zahira - Fringe Festival

Wanneer

donderdag 12 september    
18:30 - 19:30

Waar

Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Noord Holland, 1054 SP, NH

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Reclaiming the Goddess

Kaartjes kopen?  reclaiming-the-goddess

Ben je er klaar voor om jouw kracht te ontdekken?

Reclaiming the Goddess is niet zó maar een dansvoorstelling. Het zet je in beweging. Van binnenuit. Je maakt een reeks aan emoties mee. Je wordt in vervoering gebracht. Je zult de cello bespeeld zien worden op manieren die je niet eerder hebt meegemaakt. Spiritualiteit en meditatie wordt op een geheel andere wijze in kaart gebracht door deze ‘spiritual animals’ dan wat je eventueel denkt te weten over meditatie.

De vrouwen ontdekken hun innerlijke kracht, die vaak verstild werd door sociale conditionering en/of trauma’s. Een helende reis van women empowerment. Een reis door emoties, gekte, stilte… wederopbouw. Door middel van moderne dans, live cello en zang.

Reclaiming the Goddess is gemaakt in relatie tot Zahira’s persoonlijke tocht in het ontmaskeren van de wereldberoemde Braziliaanse ‘heler’ John of God en het seksueel misbruik dat hij heeft gepleegd. Nadat Zahira’s verhaal wereldnieuws werd in december 2018 volgden er nog 680 vrouwen die hun verhaal deden over het seksueel misbruik dat ze hebben meegemaakt in de handen van dit machtige monster. Verkrachting en seksueel misbruik zijn eeuwenlang gebruikt als een wapen tegen meisjes en vrouwen en is de fundering voor het patriarchaat waarin we leven. Zahira gebruikt dans als wapen om het patriarchaat te doen laten afbrokkelen door waarheid, kracht, schoonheid, hoop en heling te brengen.

RTG is toegewijd aan slachtoffers van seksueel geweld.

#metoo

Kaartjes kopen?  reclaiming-the-goddess