Tg BAM! speelt Zandrat!

Het Amsterdams Theaterhuis

Tg BAM! speelt Zandrat!

Wanneer

donderdag 23 februari    
20:30 - 22:00

Waar

Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Noord Holland, 1054 SP, NH
Kaart wordt geladen...

Reserveren via: www.tgbam.nl

Toneelgroep BAM! speelt Zandrat!

Amsterdam  –  Het Amsterdamse theatergezelschap Toneelgroep BAM! speelt Zandrat! een bewerking van Rainer Fassbinders Katzelmacher (1969). De voorstelling is de eerst van Toneelgroep BAM! in het seizoen 2016/17. De voorstelling première vindt plaats op 16 februari in het CREA Theater te Amsterdam.

Zandrat!

Een groep jongvolwassen vrienden hangt rond. Ze staren, ze drinken bier, ze schelden, ze tongen af en toe, ze doen stoer, ze treiteren elkaar – en dat is alles wat ze doen. Meer dan dat kunnen ze ook niet echt. Hun dorpje biedt weinig toekomstperspectief, er is geen werk en er zijn geen mogelijkheden om de vrije tijd leuk of zinvol te besteden.

Dan verschijnt Reza in het dorp. Reza is een Iraanse vluchteling die in een verlengde asielprocedure zit en sinds kort in Nederland mag werken. Hij komt te werken bij Plattner Knalbonbons B.V. – de enige plek in het dorp waar, tot zijn komst, nog wél een baantje te vinden was.

Voor de vriendengroep is de vreemdeling Reza welkom in het dorp. Hij is welkom als manier hun verveling en uitzichtloosheid even te vergeten. Welkom als boksbal om de sluimerende agressie op af te reageren. Welkom als nieuwe mond om mee te tongen. Welkom als links-humanistisch trofee om in het dorp mee te pronken.  Welkom als wig die de vriendengroep polariseert.

Zandrat! is een absurde, zwart-komische voorstelling over hoe men – goedschiks of kwaadschiks – kan doorslaan in de omgang met vreemdelingen.

Tekst: Gary Blufpand, naar Rainer Fassbinders Katzelmacher (1969)

Regie: Gary Blufpand
Regie assistent: Mark Janssen Groesbeek

Spel: Rutger Beugeling, Jiyan Duyu, Thom Gall, Eva Groenendijk, Sjoerd Joosten, Caroline ten Kate, Claudia Lucassen, Refel Mahmoud, Noorje Rodenhuis, Lindsey Smits, Mark van Welzenis

Scenografie: Tom Brinkkemper
Kostuums: Isis Postel
Grafisch ontwerp: Rosemarijn van Hoof
Dramaturgie: Daniëlle Ludwig & Refel Mahmoud
Productie: Maartje Rietsema

Speellijst

het Amsterdams Theaterhuis:

Donderdag 23  februari   20:30 uur
Vrijdag 24  februari   20:30 uur
Zaterdag 25  februari   20:30 uur

Prijs
€ 7,50 – Voor CJP houders
€ 12,50 vanaf 21 jaar

Reserveren via: www.tgbam.nl

Toneelgroep BAM!

Toneelgroep BAM! is een groep jonge, gedreven Amsterdamse acteurs die voornamelijk als doel hebben het repertoiretoneel te ontdoen van haar stoffige imago en aantrekkelijk te maken voor jongeren. Deze ‘theaterjunkies’streven vooral het creëren van radicale repertoirevoorstellingen na die qua vorm en inhoud kunnen wedijveren met de populaire cultuuruitingen van Hollywood, MTV en gaming.