TG Toetssteen speelt ‘De Regels van Rutte ‘

Het Amsterdams Theaterhuis

TG Toetssteen speelt 'De Regels van Rutte '

Wanneer

zaterdag 17 september    
20:15 - 22:00

Waar

Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Noord Holland, 1054 SP, NH

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Ga voor kaartjes voor de voorstelling naar de site van Toetssteen.

Op 2 augustus is Mark Rutte de langstzittende premier ooit

Theatergroep Toetssteen speelt:
De Regels van Rutte 

Een komische rollercoaster van excuses en mea culpa’s

Op 2 augustus 2022 is Mark Rutte precies één dag langer premier dan Ruud Lubbers. En daarmee wordt hij de langstzittende premier ooit. Meer dan twaalf jaar houdt hij het al vol. Hoe kan dat? Hoe heeft hij iedere heftige storm die de afgelopen jaren opstak doorstaan? En wat kunnen wij daarvan leren? Kunnen wij de Regels van Rutte ontdekken? 

Op 2 september gaat ‘De Regels van Rutte’ van theatergroep Toetssteen in première. In deze humoristische voorstelling  gaan vier acteurs op zoek naar het geheim van Mark Rutte.  En zo reizen ze langs twaalf jaar premierschap. Van ‘ik heb hier geen actieve herinnering aan’, naar ‘Doe lekker zelf normaal sjongejonge’, tot ‘Carolien, help!’. Van de epische strijd met Rita Verdonk, de ‘functie elders’- notulen van Ollongren, tot de heftige confrontaties met Sigrid Kaag. En natuurlijk ontbreken ook de tientallen Mea Culpa’s die Mark telkens weer uit benarde situaties hebben gered niet. Daarnaast gaan ze op zoek naar wie Rutte nu eigenlijk is. Wie schuilt er achter dit bijna onschendbare personage, die als hij wordt neergeslagen altijd weer lachend opkrabbelt?

“…Omdat wij misschien eigenlijk allemaal Mark Rutte zijn. En wij misschien uiteindelijk allemaal leven volgens de regels van Rutte. Want die brengen ons heel ver. Het is prettig om mee te veren. En je naar de meerderheid te schikken. Maar misschien niet in de tijd die voor ons ligt.”

Zo is De Regels van Rutte is een humoristische spiegel op de politiek van de afgelopen twaalf jaar, die soms ook behoorlijk pijn kan doen.

Première: 2 september 2022 in Het Amsterdams Theaterhuis

Regie en Script: Erris van Ginkel

Spel: Harm Witteveen, Linda Tordoir, Carlo van Munster en Marieke Fransen

Na de recente voorstellingen De Toetsenfabriek (over het mismanagement in het onderwijs), Pim Spreekt, Afstandsmoeders en Tuschinski  neemt Toetssteen met De regels van Rutte opnieuw een actueel onderwerp bij de kop. 

2,3,4 en 15,16,17,18 september in

Het Amsterdams Theaterhuis, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54, Amsterdam

Ga voor kaartjes voor de voorstelling naar de site van Toetssteen.

Fotocredit: Anne van Zantwijk