TG Toetssteen speelt De Toetsenfabriek

Het Amsterdams Theaterhuis

TG Toetssteen speelt De Toetsenfabriek

Wanneer

vrijdag 01 februari    
20:15 - 21:45

Waar

Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Noord Holland, 1054 SP, NH

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Toetssteen maakt schrijnende satire over onderwijs

De Toetsenfabriek

Kaartverkoop en reserveren: www.toetssteen.nl

Gebaseerd op de roman “De Rendementsdenker” van Lucas Zandberg, uitgegeven door de Arbeiderspers

 Julia is een idealist. Ze is volledig tegen de zin van haar ouders een lerarenopleiding gaan doen: “Leraar kun je altijd toch nog worden als je het in het bedrijfsleven niet redt?”.Direct na haar opleiding gaat ze vol ambitie aan de slag bij een ROC.. .en komt terecht in een kafkaëske wereld. Waar continue verandering een gegeven is. Waar lesgeven als bijproduct wordt gezien. Desondanks probeert Julia het goede te doen en haar totaal gedemotiveerde collega’s daarin mee te nemen. Tegen elke stroom in. Op een school die langzaam verandert in een fabriek die allen nog maar toetsen produceert……

Na de succesvolle voorstellingen ‘Aysel’ (over het drama van het Slotervaartziekenhuis) en Het Wonder van de Noord-Zuidlijn neemt Toetssteen op zijn eigen wijze opnieuw een actuele misstand onder de loep. Op een humoristische manier. Maar daarom niet minder pijnlijk. Over organisaties en beleidsbeslissingen die op een machinale manier oprechte ambities vermorzelen. De strijd tussen het systeem en de mens.

De Toetsenfabriek is gebaseerd op de roman “De Rendementsdenker” van Lucas Zandberg waarin op een vlijmscherpe en hilarische manier het onderwijs in Nederland wordt gefileerd.

Script:                   Erris van Ginkel

Regie:                     Loes van der Staak

1, 2, 3, 7, 8, 9 en 10 februari 2019

Het Amsterdams Theaterhuis, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54, Amsterdam

Kaartverkoop en reserveren: www.toetssteen.nl