TG Troost speelt een midzomernachtdroom

Het Amsterdams Theaterhuis

TG Troost speelt een midzomernachtdroom

Wanneer

zondag 02 juni    
15:00 - 16:30

Evenement type

een midzomernachtdroom

‘Je hield van me vannacht. Vannacht verliet je me. Maar was je toen bij zinnen? In volle ernst? Nee toch?’

Shakespeares ‘Een Midzomernachtdroom’ is een komedie waarin werkelijkheid en droom, ware liefde en opportunisme, lust en macht over elkaar heen buitelen en door elkaar heen spelen. We volgen vier jonge eind-twintigers van nu, die niet alleen partyhoppen en jobhoppen, maar ook partnerhoppen. Als je van partner wisselt, moet je opeens niks meer hebben van je geliefde en is een ander mens fantastisch en onmisbaar. Dat is verwarrend: voor jezelf, voor degene die verlaten wordt, maar ook voor die ander die ineens bemind wordt.

In het nachtelijke bos waar de vier jongelingen verdwalen, repeteert een groepje amateur-theaterspelers het verhaal over Pyramus en Thisbe, over de eeuwige, onvergankelijke liefde. En beleven de boselfen Oberon en Titania de liefde in termen van macht, onderwerping en fantasie.
We spelen het sprookje van Shakespeare in de bewerking van Tom Blokdijk. Hij plaatst het in een eigentijdse setting, met behoud van de poëtische, soms hallucinerende taal van Shakespeare.

TEKST William Shakespeare | Koos Terpstra | Tom Blokdijk REGIE Tessa Lamberts SPEL Milan van Aagten, Maartje Allebes-van Arkel, Marloes Bakema, Doralice Covelli, Bert ’t Hoen, Michel Hueber, Floris de Monchy, Nanne Statema TECHNIEK Erik-Jan Storm van Leeuwen PRODUCTIE Els Meiners FOTOGRAFIE Annemiek van der Kuil | PhotoA.nl BEELD Hugo Loomeijer.

SPEELDATA vrijdag 31 mei, zaterdag 1, zondag 2, vrijdag 7, zaterdag 8, zondag 9 juni 2024 LOCATIE Het Amsterdams Theaterhuis, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54, 1054 SP Amsterdam AANVANG vrijdag en zaterdag 20.15 uur en zondag 15.00 uur. Een Midzomernachtdroom duurt circa anderhalf uur RESERVEREN klik hier

Een Midzomernachtdroom wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.