TG Troost speelt ‘Gidsland’

Het Amsterdams Theaterhuis

TG Troost speelt 'Gidsland'

Wanneer

vrijdag 26 januari    
20:15 - 21:30

Evenement type

Gidsland

‘We doen de persconferentie toch informeel?’

Het kabinet voert op een geheime locatie crisisoverleg over een menswaardig asielbeleid. Een jonge, bevlogen presentatrice wil groen licht van de omroep voor een nieuw, journalistiek programma. De bewoonster van een door de aardbevingen getroffen boerderij in Groningen vecht voor een schadevergoeding. De belangen, frustraties en wensen van de gasten botsen frontaal – live en op prime time op tv. Opportunisten en idealisten rollen vechtend over straat in een poging het land “de juiste richting” op te sturen in een tijd waar de ene crisis nog niet eens half opgelost is als de volgende zich aandient.

Gidsland is een actuele satire, geschreven door Nathan Vecht over Nederland, politici en media. De waan van de dag aan de talkshowtafel, met de minister naast de volkszanger. Het poldermodel in crisisstand: welke kant op is de oplossing? “Never waste a good crisis!”

TEKST Nathan Vecht REGIE Margje Wittermans SPEL Sarah Chorus, Carly Poelman, Margriet van der Meijden, Rianne Leijnse, Ronald Stroo, Sjoerd van der Steen, Martine Scheele, Erika Halink Schöler, Camille Welie PRODUCTIE Els Meiners TECHNIEK Peter Leydekkers FOTO Annemiek van der Kuil | PhotoA.nl BEELD Hugo Loomeijer

SPEELDATA
vrijdag 19, zaterdag 20, zondag 21, vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 januari 2024

LOCATIE
 Het Amsterdams Theaterhuis, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54, 1054 SP Amsterdam

AANVANG 
vrijdag en zaterdag 20:15 en zondag 15:00 uur.
Gidsland duurt ca. 1u en 15 min

RESERVEREN www.theatergroep-troost.nl