TG Troost speelt La Giraffa

Het Amsterdams Theaterhuis

TG Troost speelt La Giraffa

Wanneer

zaterdag 02 maart    
20:15 - 21:30

Waar

Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Noord Holland, 1054 SP, NH

Evenement type

Kaart wordt geladen...

“Wij doen wat, ja. Wij maken vuile handen. Wij wel.”

Troost speelt nieuw, eigen, stuk: La Giraffa.

Reserveren: www.theatergroeptroost.nl

Troost-acteur Richard Greve schreef een komisch drama over machthebbers van nu en speelt met hun drijfveren, angsten en oppervlakkigheid. In La Giraffa vechten liefde en vriendschap tegen angst en ambitie. Cynisme met een glimlach, want uiteindelijk zijn we allemaal mens. La Giraffa is te zien van 1 tot en met 10 maart 2019 in Het Amsterdams Theaterhuis.

Terwijl in Nederland de formatie van een nieuw kabinet loopt, komen twee vriendenstellen samen in de Toscaanse zomervilla ‘La giraffa’. Marc, een ambitieus politicus, is nerveus en euforisch tegelijk over zijn verwachte benoeming tot minister. Studievriend Erik worstelt met zijn positie als CEO. Hun beider vrouwen vechten intussen onderhuids een oude strijd uit.

Het onverwachte weekendbezoek van Eriks charmante woordvoerder Willem, met zijn nieuwe liefde, verstoort het onderlinge evenwicht dat de vier vrienden door de jaren heen zo zorgvuldig hebben opgebouwd. De volgende ochtend is namelijk alles anders.

Oud-artistiek leider Frank Hoek maakt zijn rentree als regisseur na een afwezigheid van bijna 10 jaar.TEKST Richard Greve REGIE Frank Hoek SPEL Floris de Monchy, Isabelle Bolluyt, Hugo Loomeyer, Michel Hueber, Sarah Chorus, Thijs Sanderink PRODUCTIE Hedwig Zoutenbier FOTOGRAFIE Annemiek van der Kuil | PhotoA.nl

SPEELDATA 1,2,3, en 7,8,9,10 maart 2019 LOCATIE Het Amsterdams Theaterhuis, M. van Bouwdijk Bastiaansestraat 54, Amsterdam

Theatergroep Troost
Troost is opgericht in 2001. De groep heeft zich ontwikkeld tot een ambitieuze theatergroep die zichzelf ziet als een groei- en bloeiplaats, waar professionele theatermakers samenwerken met de circa twintig ambitieuze amateur acteurs. Het speelt voorstellingen in theaters en in huiskamers in heel Nederland. Dit seizoen speelt Troost naast La Giraffa, ook Vals Verlangen (dec ‘18) ook Carnage (Y. Reza) (maart ’19 Hilversum) en Cloaca (april ’19 Zeist). Als huiskamervoorstelling zijn te boeken: Cloaca (M. Goos) en Carnage (Y. Reza).