TG Troost speelt De Troon

Het Amsterdams Theaterhuis

TG Troost speelt De Troon

Wanneer

zaterdag 01 juli    
20:30 - 22:00

Waar

Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Noord Holland, 1054 SP, NH

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Reserveren voor deze voorstelling kunt u hier

Nee Henry, nee, dit is jouw land niet meer.

Niemand helpt je ooit weer op de troon terug.

Hoe kan wie zichzelf niet helpt, geholpen worden?
Laat me je omhelzen, bittere tegenspoed,
want wijze mensen zeggen dat dat beter is.”

Troost bewerkt ‘Kings of war’ tot ‘De Troon’ voor de Stadsschouwburg.
In samenwerking met Toneelgroep Amsterdam (TA) bewerkt Theatergroep Troost de marathonvoorstelling ‘Kings of War’ tot ‘De Troon’. Oud TA-acteur Alwin Pulinckx en Thomas Lamers tekenen voor de regie en bewerking.

De Troon
De Troon is gebaseerd op de zogenaamde history plays van Shakespeare, over de levens van Engelse koningen. Troost speelde de voorstelling eerder dit jaar in de Stadsschouwburg in het toneelbeeld van Kings of war van Toneelgroep Amsterdam (TA).

Waar Toneelgroep Amsterdam het Shakespeare drama gebruikt om er verschillende leiderschapsstijlen mee te onderzoeken, zoomt Troost in op de psychologische worstelingen van hen die de troon in de schoot geworpen krijgen en hen die hem begeren. Een ding staat vast op de troon blijven gaat niet vanzelf.

Regiedebuut
Alwin Pulinckx (1979) was van 2001 tot 2016 verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Hij was er in talloze producties te zien waaronder naast Kings of war o.a. ook Angels in America, Glengarry Glen Ross, Koningin Lear, stukken die Theatergroep Troost toevalligerwijs ook in een bewerking heeft gespeeld. Met De Troon beleeft Alwin zijn regiedebuut.
Thomas Lamers studeerde filosofie en theaterwetenschap. Bij TA werd hij betrokken bij de dramaturgie van Kings of War.

BEWERKING & REGIE Alwin Pulinckx, Thomas Lamers SPEL Wouter de Graaf, Richard Greve, Bert ’t Hoen, Michel Hueber, Gersom Kremer, Hugo Loomeyer, Margriet van der Meijden, Carly Poelman, Thijs Sanderink, Lucas Smulders, Marisha Smulders, Ronald Stroo PRODUCTIE Els Meiners, Tineke Teulen DUUR VOORSTELLING 1,5 uur

DATUM vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli LOCATIE Het Amsterdams Theaterhuis AANVANG 20.30 uur.

Reserveren voor deze voorstelling kunt u hier