Tg Troost speelt ‘De zere neus van Bergerac’

Het Amsterdams Theaterhuis

Tg Troost speelt ‘De zere neus van Bergerac’

Wanneer

zondag 17 december    
14:30 - 16:00

Waar

Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Noord Holland, 1054 SP, NH

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Reserveren: www.theatergroeptroost.nl

Had ik me verdorie maar in moeten laten enten dan was ik nu een fee in sprookjesland”.

Troost speelt ‘De zere neus van Bergerac’

‘De zere neus van Bergerac’ is een sprookje over klunzige feeën, een dappere dichter, oenige vechtersbazen, smerige trollen en een belachelijke neus. Het RO Theater toverde het klassieke verhaal van Cyrano de Bergerac om in een vrolijke voorstelling vol hilarische en verbazende personages, meezing-chansons, woord- en degengevechten en veel te veel haastverkledingen. Voor Troost is deze familievoorstelling de kans om met het hele gezelschap een vrolijke decemberkomedie te maken. Voor Rocco van Loenen is het bovendien het afscheid van zijn rol als artistiek leider. 

Een verwarde wensfee is in het verkeerde sprookje aanbeland. Denkt ze bij de wieg van een babyprinsesje te staan, blijkt er een jongetje in te liggen dat Cyrano heet. Tot overmaat van ramp maakt de fee een foutje. In plaats van drie goede gaven krijgt Cyrano een grote neus waar hij nog vaak mee gepest zal worden. Intussen wordt de mooie stagiairefee Roxanne op pad gestuurd om de fout recht te zetten. Vermomd als mens van vlees en bloed stort zij zich in het avontuur. Maar dan krijgt ze de schrik van haar leven: ze wordt verliefd! En daar blijkt geen toverstaf tegen bestand.

TEKST Arjan Ederveen BEWERKING Juan Gomez Ocampo REGIE Rocco van Loenen SPEL Marloes Bakema, Richard Greve, Erika Halink Scholer, Michel Hueber, Hugo Loomeyer, Suus de Nies, Carly Poelman, Thijs Sanderink, Marisha Smulders, Ronald Stroo, Marije Tekstra, Aurora Sola PRODUCTIE Els Meiners & Gerco Stoffelsen

SPEELDATA 8 t/m 17 december 2017 LOCATIE Het Amsterdams Theaterhuis, M. van Bouwdijk Bastiaansestraat 54, Amsterdam

Reserveren: www.theatergroeptroost.nl

SPEELDATA 2017

datum aanvang locatie reserveren
Vrijdag 8 dec 20.00 u. www.theatergroeptroost.nl
Zaterdag 9 dec 14.30 u.
Zondag 10 dec 14.30 u.
Donderdag 14 dec 20.00 u
Vrijdag 15 dec 20.00 u Duur voorstelling: 1,5 uur
Zaterdag 16 dec 14.30 u.
Zondag 17 dec 14.30 u. Prijs: € 16. Kinderen € 8

Theatergroep Troost
Troost is opgericht in 2001. De groep heeft zich ontwikkeld tot een ambitieuze theatergroep die zichzelf ziet als een groei- en bloeiplaats, waar professionele theatermakers samenwerken met de circa twintig ambitieuze amateur acteurs. Veel aandacht kreeg Troost voor haar filmbewerkingen zoals Bea Polderkoningin, My beautifull Habibi Ana. Vier liefdes en de dood en Kooistra, over het leven van horecabaas Sjoerd Kooistra. Het speelt voorstellingen in theaters, op haar zomerse buitenlocatie bij de Museumtramlijn Amsterdam en huiskamers in heel Nederland. Dit seizoen speelt Troost naast Zere neus (dec), ook Carnage (Y. Reza), als nieuwe huiskamervoorstelling. Daarnaast zijn hiervoor te boeken: Cloaca en Doek! (M. Goos) en Kunst (Y. Reza).