Toneelgroep Venster speelt De Vrouw met de Baard

Het Amsterdams Theaterhuis

Toneelgroep Venster speelt De Vrouw met de Baard

Wanneer

zaterdag 06 april    
20:30 - 22:00

Waar

Het Amsterdams Theaterhuis
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat, Amsterdam, Noord Holland, 1054 SP, NH

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Toneelgroep Venster speelt De Vrouw met de Baard

Vrijdag 5 en zaterdag 6 april, zaterdag 13 april om 20.30 uur en zondag 14 april matinee 15.00 uur speelt Toneelgroep Venster De Vrouw met de Baard  in het Amsterdams Theaterhuis, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54.

Kaarten à €15,-: www.toneelgroepvenster.nl
De link voor de kaartverkoop is: https://www.ticketkantoor.nl/shop/vrouwmetdebaard

De tekst van Koos Terpstra wordt onder regie van Gary Blufpand gespeeld door:
Alisa Harsma, Wieneke ’t Hoen, Joline Kuijt, Eugène Kuisch, Annedien Nuijens, Sandra Putting, Arjan Roos, Perry Saffarian, Sander Schreurs en Gideon van der Veer

Zeg maar wat je nog over hebt.
Een pleidooi. Een pleidooi voor de liefde. Een pleidooi voor geluk.
En is dat wat waard?
Meer dan wat jij er tegenover kan zetten.

De vrouw met de baard is na haar mislukte grote liefde in de armen gevlucht van een man die nu in Zuid-Amerika zit. Alhoewel zij inziet dat deze nieuwe liefde haar nooit het geluk kan brengen dat ze tijdens haar vorige relatie heeft gevoeld, kiest ze voor de veilige weg.
Tegelijkertijd kampt een partijleider met andere problemen: een collega-politicus in opspraak en een vrouw uit een ver verleden. Ook de partijleider kiest met het oog op de verkiezingen voor de veilige weg.
Om de twee hoofdpersonen beweegt zich een bonte stoet van personages. En net als de twee hoofdpersonen probeert deze bonte stoet een weg te vinden in het circus en de politieke arena – ofwel, in speelvelden die gebukt gaan onder begoocheling, bedrog,  schijn en illusie.

Dit is de eerste regie bij TG Venster van Gary Blufpand, die onder andere bij zijn eigen gezelschap Toneelgroep BAM! en Theatergroep Troost al diverse voorstellingen regisseerde.

Toneelgroep Venster is een theatergezelschap dat al vele jaren aan de weg timmert in het Amsterdams circuit. Het karakter en de kracht van Venster worden gevormd door haar leden: mensen die zich willen blijven ontwikkelen als speler.De groep werkte daartoe recent samen met Toneelgroep Amsterdam en andere Amsterdamse amateurgroepen en bracht in 2013, 2015, 2016 en 2018 voorstellingen in de Stadsschouwburg.